Lykkyä Pohjois-Pohjanmaalle! – Lastenkulttuuriverkostolla yhdenvertaista ja saavutettavaa lastenkulttuuritoimintaa kaikille

Lastenkulttuurikeskus Lykky laajentaa toimintaansa Pohjois-Pohjanmaalle ja rakentaa uutta lastenkulttuuriverkostoa Rieska- ja Keskipiste-Leaderin alueille. Hankkeessa vahvistetaan kulttuurikasvatusta yhteistyössä alueen kuntien kanssa – tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua kulttuuritoimintaan – riippumatta asuinpaikasta.

Lastenkulttuurikeskus Lykky parantaa lastenkulttuurin saavutettavuutta. Kuva: Lauri Oino

Kaustisen kunnan hallinnoima Lastenkulttuurikeskus Lykky toteuttaa hankkeen, jonka tavoitteena on käynnistää toimiva lastenkulttuuriverkosto Rieska-Leaderin alueelle.

– Lastenkulttuurikeskus Lykky on vakiinnuttanut asemansa Keski-Pohjanmaalla, jossa se on toiminut jo vuodesta 2018 lähtien. Nyt samaan pyritään Pohjois-Pohjanmaalla, Lastenkulttuurikeskus Lykyn koordinaattori Eija Kaarlela avaa.

– Tahtotila lastenkulttuuriverkoston luomiselle on alueella ollut olemassa jo vuosia. Siitä kertoo se, että hankkeessa ovat mukana kaikki alueen kunnat. Hanke toteutetaan myös Keskipiste-Leaderin alueella ja kuntia on mukana molemmat Leader-alueet huomioiden yhteensä 15, Kaarlela jatkaa.

Verkoston rakentaminen pohjautuu alueen omiin vahvuuksiin ja kulttuuriperinteisiin. Tavoitteena on parantaa lastenkulttuurin saavutettavuutta ja laatua sekä varmistaa, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua kulttuuritoimintaan – riippumatta asuinpaikasta.

Hankkeessa toteutetaan kulttuurikasvatussuunnitelmien mukaista sisältöä koordinoidusti ja kuntakohtaisesti varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja lastenkulttuuritapahtumiin. Toiminta kattaa muun muassa taidekasvatustyöpajoja sekä konsertteja päiväkodeissa ja kouluissa. Samalla luodaan uusia mahdollisuuksia alueen taiteen ja kulttuurin ammattilaisille työskennellä lastenkulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa.

– Pääsemme jo kesän aikana juuri hankkeessa aloittaneen taidekasvattaja Jenna Nuoralan kanssa jalkautumaan alueen tapahtumiin ja meidät voi tavata esimerkiksi Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtumassa Kalajoella 1.7., Kaarlela vinkkaa.

– Hankkeen toisena taidekasvattajana elokuussa aloittaa tanssinopettaja Paula Kettu.

Hankkeesta hyötyvät niin lapset ja nuoret kuin myös paikalliset toimijat – kasvattajat, kulttuuriperinnön vaalijat ja taiteentekijät. Tavoitteena on rakentaa kestävä, alueellinen yhteistyömalli, jossa kulttuuri on luonnollinen osa lasten ja nuorten elämää.

Pääsemme jo kesän aikana juuri hankkeessa aloittaneen taidekasvattaja Jenna Nuoralan kanssa jalkautumaan alueen tapahtumiin ja meidät voi tavata esimerkiksi Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtumassa Kalajoella 1.7.

Lastenkulttuuriverkoston rakentaminen pohjautuu alueen omiin vahvuuksiin ja kulttuuriperinteisiin. Kuva: Eija Kaarlela


Muita uutisia