Nuorten kansainvälisyys

Nuorten kansainvälisyyttä edistetään sekä Leader että Erasmus+ -rahoituksella. Rieska-Leaderin kautta voi vaikka lähteä vapaaehtoistyöhön Eurooppaan tai kotikansainvälistyä.

Nuorten kansainvälisyydestä

Kansainvälisellä toiminnalla voit kehittää monia taitojasi, oppia erilaisista kulttuureista, tehdä monipuolista yhteistyötä tai itsenäistyä ulkomailla.

Hyvä tietää

  • Leader-rahoituksen saamiseen tarvitset yhdistyksen tai vaikka nuorisotoimen hankkeen hallinnoijaksi
  • Erasmus+ -nuorisovaihtohankkeisiin tarvitset vain kaveriporukkasi
  • Voit viettää turvallisen vapaaehtoisjakson ulkomailla Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelman avulla

Vapaaehtoistyö - Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot on turvallinen ja helppo ohjelma käydä vapaaehtoisjakso EU:n jäsen- tai partnerimaissa. Vapaaehtoisjakso on 2-12 kk, majoitusta ja vakuutusta saa ohjelman kautta. Ohjelmasta saadun taskurahan avulla pärjäät valitsemassasi maassa. Työ voi olla esim. eläinten suojelua, nuoriso- tai vanhuustyötä, kulttuuritoimintaa tai luonnonsuojelua.  Rieska-Leader ry toimii tukiorganisaationa, eli meidän kautta voit tutustua ohjelmaan tarkemmin, me autamme sinua löytämään mieluista vapaaehtoisprojektia ja valmennamme sinua jaksoasi varten.

Rieska-Leaderin kautta vapaaehtoisena työskennelleiden nuorten kokemuksia löydät meidän YouTubesta

Erasmus+ -nuorisovaihdot

Nuorisovaihto on kansainvälinen nuorisoryhmien tapaaminen, jonka nuoret suunnittelevat itse ohjaajien tukemina. Siinä nuoret tutkivat toiminnallisesti heitä kiinnostavaa aihetta ja ymmärtävät sitä paremmin.

Rieska-Leaderin hallinnoimia Erasmus+ -nuorisohankkeita