Fresh and local food - competitive advantages in rural areas

Hankkeessa opitaan asiantuntijoilta paikallisten tuotteiden parempaa tuotteistamista ja markkinointia sekä tutustutaan Hollannin ja Saksan maaseutualueiden hyviin käytäntöihin. Niitä ja niistä saatuja virikkeitä sovelletaan Keskipiste- ja Rieska-Leaderin alueen toimijoiden tarpeisiin. Hankkeessa on suomalaisia, hollantilaisia ja saksalaisia asiantuntijoita, elintarvikeyrittäjiä ja -tuottajia. Paikallisten koulutusten ja työpajojen lisäksi järjestetään matka Hollantiin ja Saksaan, sekä näiden maiden toimijoiden vierailu Suomeen. Hanke toteuttaa koulutuksia ja työpajoja sekä pyrkii luomaan hyviä myyntikanavia näiden kolmen maan välille ja kartoittaa paikallisten tuotteiden brändin rakentamisen edellytykset ja mahdollisuudet. REKO-rinkien käyttämistä myyntikanavana kehitetään ja syvennetään.

Tietoa hankkeesta

  • toteuttaja: Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä
  • hankkeessa mukana: LAG Kulturlandschaft Ahaus-Heek-Legden (Saksa), LAG Zuidwest Twente (Hollanti) sekä Rieska-Leader ja Keskipiste-Leader
  • hankeaika: 2021-2022

Katso myös