Yrittäjäveljekset pesevät ja fiksaavat ajoneuvoja – ”Innolla odotamme toista kesäkauttamme”

Kahden veljeksen yritys JPs Pinta Oy pesee ja fiksaa ajoneuvoja. Yritys tarjoaa monipuolista autojen hoitoa vuonna 2023 valmistuneissa toimitiloissa Kalajoella. Palveluihin kuuluu ajoneuvojen puhdistus- ja suojauspalvelut sekä detailing- ja fiksaustyöt.

Autojen lisäksi huolta pidetään myös veneistä, moottoripyöristä sekä matkailuautoista- ja vaunuista.

Yritys tarjoaa monipuolista ja tarkkaa autonhoitoa. Kuva: JPs Pinta Oy/Joonas Peltola

Monipuolista ja tarkkaa autonhoitoa

 

– Yrityksemme tarjoaa monipuolista ja tarkkaa autonhoitoa. Palveluihin kuuluu tiivistetysti ajoneuvojen, veneiden ja koneiden maalipintojen hionnat, kiillotukset ja erilaiset suojauskäsittelyt. Sisätilojen ja ohjaamoiden perusteelliset puhdistukset ja suojaukset sekä pesut ja puhdistukset kauttaaltaan. Lisäksi erilaiset pienet asennustyöt, kuten lisävalot ja ajoneuvojen lisävarusteet, yrittäjä Joonas Peltola kertoo.

Kalajoen Rahjankylästä kotoisin olevia yrittäjäveljeksiä, Joonas ja Juhani Peltolaa, on kiinnostanut autot ja autojenhoito pitkän aikaa. Molemmat ovat harrastaneet autojen fiksausta jo vuosia, josta kumpusi myös ajatus oman yrityksen perustamiseen. Aiemmin Joonas työskenteli mm. puuartesaanin ammatissa sekä liikenteenohjaustyössä. Juhani työskenteli vartijana turvallisuusalalla ja työkokemusta karttui myös rakennuspuolelta.

Veljekset ovat harrastaneet autojen fiksausta jo vuosia. Nyttemmin harrastus on vaihtunut työksi. Kuva: Joonas Peltola/JPs Pinta Oy

Harrastuksesta työ

 

– Idea oman yrityksen perustamiseen lähti molempien yhteisestä kiinnostuksesta alaa ja yrittämistä kohtaan sekä halusta työllistää itsensä tarjoamalla omia palveluja, Joonas sanoo.

Kalajoen keskustan tuntumassa sijaitseva JPs Pinta Oy sai Rieska-Leaderin myöntämää Leader-rahoitusta päätoimisen yritystoiminnan käynnistämiseen.

– Rahoituksen merkitys on suuri aloittavan yrityksen toiminnassa ja toiminnan parantamisessa, sillä tuloihin verrattuna kuluja on aloittaessa paljon, Joonas kertoo.

Vuonna 2022 perustetun yrityksen palveluita on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa sekä kehittää uutta tarjontaa nykyisten palveluiden rinnalle.

– Tietysti myös pysyä kärjessä jo tarjottavissa palveluissa paneutumalla koko ajan muuttuviin aineisiin ja välineisiin, Joonas sanoo.

– Yrityksen palveluita käytetään ympäri vuoden, mutta monen alan tavoin kesäaika on kiireisintä myös ajoneuvojen hoidossa. Innolla odotamme toista kesäkauttamme ja uusien palveluiden tarjoamista asiakkaillemme!

Kahden veljeksen yritys, JPs Pinta Oy, pesee ja fiksaa ajoneuvoja. Kuva: JPs Pinta Oy/Joonas Peltola