Yhteisö-Leaderilla uusia sittereitä ja astioita – MLL:n Himangan yhdistys

MLL:n Himangan yhdistys hyödynsi Yhteisö-Leader-tukea kehittäessään toimintaansa – Rieska-Leaderin myöntämällä Yhteisö-Leader-tuella hankittiin mm. perhekahvilaan tarpeellisia astioita ja ruoanlaittovälineitä sekä uusia sittereitä Himankatalon kerhotiloihin. Perhekahvilan hankinnat ovat mahdollistaneet monille perheille edullisen ruokailun.

MLL:n Himangan yhdistys hankki Yhteisö-Leader-tuella mm. uusia sittereitä.

MLL:n Himangan yhdistys hyödynsi Yhteisö-Leader-tukea toimintansa kehittämiseen. Yhteisö-Leader-tuella hankittiin monenlaisia tarpeellisia hankintoja, kuten perhekahvilan tiloihin keittiötarvikkeita, astioita, kahvimukeja ja lapsille muoviastioita. Lisäksi hankittiin ruoanlaittovälineet lounaiden valmistukseen, mikä on tarjonnut monille perheille mahdollisuuden edulliseen ruokailuun tai välipalaan.

Yhdistys hankki myös Kalajoen kaupungin tarjoamiin Himankatalon kerhotiloihin säilytyslaatikoita lasten leluille sekä uudet sitterit pienimpiä kävijöitä varten. Lopputuella tehtiin vielä pieniä täydennyksiä perhekahvilan tarvikkeisiin.

Hankerahoilla hankitut tarvikkeet ovat kaikkien tilakäyttäjien vapaassa käytössä. Tiloja käyttävät mm. Himangan Eläkeläiset, Jelppiverkko ja Vesaiset sekä Voimaa Kokemuksesta ry. Näin ollen saatu tuki palvelee laajempaakin käyttäjäkuntaa.

MLL:n Himangan yhdistys järjestää perhekahvilatoimintaa viikoittain maanantaisin ja torstaisin klo 10–13. Kävijöitä tilaisuuksissa on ollut runsaasti, viikoittain noin 20 aikuista ja 40 lasta. Toisinaan ohjelmassa on myös iltaperhekahviloita perheille tai isovanhemmille lastenlapsineen. Tällöin yhdistys tarjoaa iltapalaa pientä maksua vastaan.

MLL:n Himangan yhdistys järjestää perhekahvilatoimintaa viikoittain maanantaisin ja torstaisin klo 10–13.

Yhteisö-Leader on Rieska-Leaderin oma rahoitusväline yhdistysten ja yhteisöjen pienimuotoiseen kehittämistoimintaan. Tuki on 50 % kustannusarvioista, kuitenkin enintään 100–500 euroa. Yhteisö-Leaderia haetaan Rieska-Leaderin nettisivujen kautta www.rieskaleader.fi. Hakemukset käsitellään kolme kertaa vuodessa hakujaksoittain. Hakujaksot päättyvät helmikuun, kesäkuun ja lokakuun loppuun mennessä.

Kuva: MLL:n Himangan yhdistys