Uusi tekonurmikenttä lisää Kannuksen urheilumahdollisuuksia

Kannukseen Takalon alakoulun viereiselle nurmialueelle valmistui vuonna 2022 tekonurmikenttä. Suomen jalkapalloliiton asettamat laatu- ja kokovaatimukset täyttävä kenttä toteutettiin Kannuksen Uran Leader-rahoitteisella hankkeella. Aidattu tekonurmikenttä rakennettiin ostopalveluna ja kaupungin puolesta tehtiin kentän pohjatyöt.

Kannuksen tekonurmikenttä. Kuva: Jorma Ronkainen

–  Syksyllä 2021 Kannuksen Ura päätti hakea Leader-rahoitusta Rieska-Leaderiltä Fifan vaatimukset täyttävän jalkapallotekonurmikentän saamiseksi Kannukseen. Pian saatiinkin myönteinen rahoituspäätös hankkeelle. Hankkeen yksityisrahoitus saatiin kaupungin hallinnoimasta testamenttirahastosta. Kannuksen kaupunki toteutti kentän pohjatyöt ja oli aktiivisesti mukana hankkeen toteuttamisessa, kertoo Kannuksen Uran puheenjohtaja Elina Itäniemi ja Heidi Jokinen Uran jalkapallojaostosta.

Uusi tekonurmikenttä tarjoaa kunnollisen harrastuspaikan ja -alustan jalkapalloa ja muita lajeja harrastaville. Tekonurmi mahdollistaa pidemmän harjoittelukauden sekä on tasaisempi ja helpommin hoidettava pelialusta. Kenttää käyttävät kaikki Uran jalkapallojoukkueet niin treeneihin kuin jalkapallopeleihin. Lisäksi kentällä harjoittelevat ja pelaavat myös pesäpallojuoniorit sekä yleisurheilujuniorit käyttävät kenttää harjoitteluun.

– Tekonurmi-hanke on ollut iso satsaus ja ponnistus Kannuksen Uralta ja erityisesti jalkapallojaostolta, Kannuksen kaupungilta ja lukuisilta talkoolaisilta, jotka ovat tehneet työtä konkreettisesti kentällä, hankkeen suunnitteluvaiheessa ja rahoituksen hankkimiseksi. Kenttä on tarkoitettu kaikkien käyttöön, mutta muistetaan kunnioittaa joukkueiden harjoituksia ja pelejä sekä koulun toimintaa. Pidetään yhdessä huolta saamastamme kentästä ja otetaan kaikki mukaan pelaamaan, Itäniemi ja Jokinen sanoo.

Harrastusmahdollisuuksien lisäksi kenttä toimii sijaintinsa puolesta loistavasti myös Takalon koulun oppilaiden uutena liikuntapaikkana. Hankkeen myötä satoja lapsia ja nuoria pääsee harrastamaan urheilua paremmissa puitteissa ja pidemmälle syksyä, kuin mitä tähän saakka on ollut mahdollista.

– Hankkeen tuloksena on uusi upea tekonurmikenttä jalkapallon ja junioripesäpallon pelaamiseen, unohtamatta tekonurmikentän positiivista vaikutusta koululiikuntaan sekä kannuslaisten liikuntamahdollisuuksiin yleisesti, Itäniemi ja Jokinen iloitsee.

Rieska-Leader myönsi hankkeelle 100 000 euroa Leader-tukea, joka on puolet hankkeen kokonaiskustannusarviosta.