Toiminnanjohtajan kevätterveiset

Uuden kauden kynnyksellä

Viime kevään jäsentiedotteessa kirjoitimme toiveikkaasti, että uusi ohjelmakausi alkaisi näihin aikoihin. No, aina ei kaikki mene kuin Strömsössä – kauden varsinaista alkamista odotellaan edelleen. Paljon on toki vuodessa tehty ja tapahtunut: strategia palautettiin, pisteytettiin, hyväksyttiin ja suuntaa antava rahoituskehyskin saatiin. Valintaprosessi huipentui helmikuussa ministeriön, Ruokaviraston ja Rieska-Leaderin yhteistyösopimuksen allekirjoitukseen Säätytalolla. Sen jälkeen onkin sitten odoteltu uutta kautta ohjaavien säädösten ja ohjeiden valmistumista.

30.3. tuli tieto, että maan hallitus oli viimeisessä kokouksessaan hyväksynyt asetukset yritysten ja hankkeiden tukemiseen. Eli hyvässä lykyssä ainakin joitakin tukia pääsee hakemaan ennen kesää, ja toivottavasti kaikki tukimuodot ovat käytössä tämän vuoden aikana. Kun aikataulut vielä tarkentuvat, niin tulemme kertomaan uuden kauden rahoitusmahdollisuuksista alueemme yrityksille ja yhteisöille. Ilmoittelemme näistä tiedotustilaisuuksista nettisivuillamme ja somessa – kannattaa siis seurata niitä. Hankeideoista voi tulla keskustelemaan myös vaikka tänne meidän toimistollemme, mutta kannattaa varmistaa etukäteen, että ollaan paikalla.

Vanha ohjelmakausi ja sen jatkona ollut siirtymäkausi päättyivät vuoden vaihteessa. Monen hankkeen toteutus on vielä kesken, mutta joitakin tuloksia tiedetään jo nyt: Leader-hankkeita rahoitettiin kaikkiaan 308 kpl. Rahaa hankkeisiin sidottiin yli 15 miljoonaa euroa, joista Leader-tuen osuus oli yli 9 miljoonaa ja toteuttajien omarahoitusosuus lähes 6 miljoonaa. Lisäksi omia pieniä rahoituksia (Nuoriso, Bisnes ja Yhteisö-Leader) myönnettiin niin ikään yli 300 kpl. Hankkeilla parannettiin palveluja, järjestettiin tapahtumia ja aktivoitiin ihmisiä. Yhteisiä harrastuspaikkoja ja kokoontumistiloja tehtiin tuella ja talkoilla. Yritykset (191 yritystä) kehittivät toimintaansa asiantuntija-avulla sekä investoimalla toimitiloihin, koneisiin ja laitteisiin. Tekemisen meininkiä siis!

Toivotamme kaikille mukavaa kevään jatkoa!

Koko Rieska-Leaderin porukan puolesta,

Kirsti Oulasmaa,
toiminnanjohtaja

Rieska-Leaderin hallituksen puheenjohtaja Anne Lahti ja toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Säätytalolla.