Sievä ja Renssula - Mitä kuuluu koiranpäivänä?

Tänään (24.4.2024) vietetään valtakunnallista Koiranpäivää!

Sen innoittamana esitellään hankearkistojen kätköistä pari koira-aiheista hanketta ja kerrotaan niiden tämänhetkiset kuulumiset.

Anskun Aatos-koira Renssulan koirapuistossa pienempien aitauksessa.

Renssulan koirapuisto

Renssulan koirapuisto valmistui Ylivieskaan vuonna 2018. Koirapuiston toteutti Ylivieskan Kennelseura ja rahoituksen myönsi Rieska-Leader ry. Renssulan koirapuiston käyttöä koskevat säännöt löytyvät aitauksesta – ne on hyvä lukea läpi ennen koirapuiston käyttöä.

– Puisto on ollut aktiivisessa käytössä ja kävijöitä on viikoittain muiltakin paikkakunnilta. On syntynyt porukoita, jotka sopivat tapaamisia puistoon – sitä myötä on löytynyt uusia tuttuja niin koirille kuin omistajillekin, Ylivieskan Kennelseuran puheenjohtaja Veli-Heikki Moilanen sanoo ja jatkaa:

– Puistossa on kaksi puolta, eli pienten koirien puoli ja isompien koirien puoli, mikä oli loistava ratkaisu. Lisäksi puistossa on kokoa riittävästi, että mahtuu kunnolla liikkumaan. Hommatut aitaelementit ovat kestäneet hyvin ja olivat hintansa väärti. Ilman rahoitusta koirapuistoa olisi tuskin saatu aloitettua vielä tänäkään päivänä.

Koiraurheilukeskus Sievä

Sievissä sijaitseva Koiraurheilukeskus Sievä rakennettiin talkootöin vanhan maatilan pihapiiriin Sievin Kennelkerhon Leader-hankkeessa. Vanha kanala muutettiin koirien treenihalliksi, autotalli muuntui Nosework-tilaksi ja vanhasta mummonmökistä rakennettiin kerhotalo. Kerhotalosta löytyy majoitus- ja luentotilat sekä keittiö. Pihapiirissä on harjoitus- ja kisakenttä sekä Sievän oma kerhokahvila. Koiraurheilukeskus Sievä palkittiin Maaseutugaalassa Kurikassa vuonna 2022 Yleisön suosikkina.

– Sievän kevät ja kesäkausi alkaa täydellä teholla heti toukokuussa. Talvi on treenattu ahkerasti hallissa, mutta ulkokausi antaa lisää tilaa, kun kentät sulavat. Eri lajien kurssit käynnistyvät heti ja myös kokeita ja kisoja on luvassa toukokuusta alkaen syksyyn saakka. Järjestämme kaikkien harrastuslajien koulutuksia alkeista kilpaileviin ja saamme nauttia myös ulkopuolisten kouluttajien vierailuista. Uusimpana lajina seuraamme rantautui agilityn nuorin tulokas Hoopers, joka jo villitsi harrastajia pariinsa! Virallisia kisoja ja kokeita on tulossa TOKOssa, agilityssa, Rally Tokossa, Nose workissa. Lisäksi järjestämme käyttäytymiskokeen ja luonnetestin. Epäviralliset kokeet palvelevat sitten treeninä kohti virallisia. SM-joukkueet pyritään lähettämään kaikkiin lajeihin, jos vain mahdollista. Odotamme malttamattomina laidunkauden avausta! Paikkoja on jo siivottu ja lisätalkoita on tulossa, että saamme taas sievät harrastuspuitteet kesäksi. Mikäs se on harrastaessa, hyvässä seurassa, Koiraurheilukeskus Sievältä kerrotaan.

Myös Kannuksen raviradan läheisyyteen on valmistumassa tulevana kesänä Rieska-Leaderin rahoittama koirapuisto. Hankkeen toteuttajana on Kannuksen Koiruudet ry. Kannuksen puistosta on tulossa juttua sitten lähemmin!

Aatos Renssulan koirapuistossa.