Ristivuori on suosittu koko perheen laskettelupaikka

Merijärven kunnan Luontoliikunnasta kuntoon -hankkeessa kehitettiin alueen luontoliikuntamahdollisuuksia. Rieska-Leaderin rahoittamassa hankkeessa rakennettiin mm. kuntoportaat sekä luontopolku, joka toimii talvisin hiihtolatuna. Myös Ristivuoren laskettelurinnettä on muokattu ja rinne on avoinna talvisin laskijoille.

Ristivuoren rinne on suosittu laskettelupaikka. Kuva: Ulla Nivala

Suosittu Ristivuoren laskettelurinne on ollut käytössä 90-luvulta lähtien. Vuonna 2020 käynnistyi Rieska-Leaderin rahoittama hanke, jossa rinnettä muokattiin lasketteluun sopivammaksi. Idea rinteen muokkaukseen saatiin rinteen käyttäjiltä ja Merijärven kunnassa katsottiin aiheelliseksi aloittaa kehittämishanke palautteiden pohjalta. Hankkeen laittoi alulle Merijärven vapaa-aikatoimi vuonna 2020 ja hanke jatkui vuoden 2023 loppuun saakka.

– Ristivuorella on iso merkitys kuntalaisille virkistyskohteena, etenkin näin talviaikaan. Ristivuoren latuprofiili on mainio ja liikuntapaikkana se tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia ihan ympärivuotisesti, Merijärven kunnan vapaa-aikasihteeri Ulla Nivala kertoo.

Ristivuoren rinnettä on muokattu Leader-hankkeessa. Kuva: Ulla Nivala

Rinteen muokkaus on teetätetty urakoitsijalla, mutta talkootunteja on käytetty alueen raivaukseen. Viime vuoden aikana rinnettä viimeisteltiin ja laskettelurinteen kupeeseen rakennettiin talkootöin laavukota.

– Uusi laavu on rakennettu Ristivuorelle ja siellä on mahtava nuotiopaikka, jossa viettää taukoa. Sinne on mukava kokoontua porukalla. Suunnitelmissa on monenlaista tapahtumaa virkistyksen ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi paikkakunnalla, Nivala sanoo.

Ristivuoren laavu. Kuva: Ulla Nivala

Rinne on avoinna myös talvilomaviikolla säätilanteen mukaan. Aukioloajoista ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan sekä Merijärven 4H:n että kunnan Facebook-sivuilla.

– Nyt kun laskettelurinnettä on saatu uuteen kuntoon, riittää vauhtia laskettelijoilla alas asti mukavasti ja laskettelun opettelu tapahtuu siellä turvallisesti. Hissiliput ja vuokravälineet ovat edullisia, joten lapsiperheiden lähiharrastepaikkana Ristivuori on ihan ykkönen, Nivala iloitsee.

Rinne on avoinna myös talvilomaviikolla säätilanteen mukaan. Aukioloajoista ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Merijärven 4H:n ja kunnan Facebook-sivuilla

Ristivuorella riittää touhua. Kuva: Ulla Nivala

Ristivuori on mukava koko perheen laskettelupaikka. Kuva: Ulla Nivala