Cafe Herkutella sai rahoitusta kahvilan investointeihin

Cafe Herkutella sijaitsee Oulaisten keskustassa, aivan torin kupeessa. Kahvilan uunituoreet herkut valmistuvat leipomossa, joka sijaitsee Honkarannalla, kymmenen kilometrin päässä kahvilasta. Leipomosta valmistuu kahvilaan myyntiin tuoretta ruoka- ja kahvileipää sekä konditoriatuotteita.

Yrittäjä Mikko Alanen vastaa Cafe Herkutellan myyntityöstä. Alasen mukaan parasta ovat päivittäiset asiakaskohtaamiset.

Kahvilaa pyörittää Mikko Alanen yhdessä hänen vaimonsa Riitta Jalaston kanssa. Alanen vastaa kahvilan myyntityöstä ja Jalasto valmistaa Honkarannan leipomossa myytävät tuotteet.

Parasta kahvilan pyörittämisessä on Alasen mukaan asiakaskohtaamiset.

– Tämä on palveluammatti ja kyllä parasta on se sosiaalinen kanssakäyminen ihmisten kanssa. Päivittäiset asiakaskohtaamiset.

Alasella on yrittäjyyttä takana jo useita vuosia, mutta kahvilanpitäjäksi ryhtyminen oli auto-, metalli- ja rakennusalalla työskennelleelle Alaselle aivan uusi juttu.

–  Tämä alanvaihto lähti oikeastaan siitä, että Riitta-vaimo opiskeli töiden ohessa leipurikondiittoriksi ja hän haaveili omasta kahvilastaan, Alanen tuumaa.

Vaikka kahvilatyö onkin uusi aluevaltaus, on yrittäjyys tullut tutuksi vuosien varrella.

–  Yrittäjyys on semmoinen elämäntapa. Eihän tässä tunteja voi laskea, tässä välillä mennään ympäripyöreää päivää, harvoin on niitä lyhyitä päiviä.

Tällä hetkellä pariskunta työskentelee kaksistaan, mutta tulevaisuudessa on tarkoituksena palkata leipomon puolelle lisää käsipareja.

Leader-yritysrahoitus on ollut hyödyksi uutta yritystä perustettaessa. Cafe Herkutella sai rahoitusta Rieska-Leaderilta mm. laitteiden ja kalusteiden hankintaan.

– Kun yritys laitetaan pystyyn, niin siinä on hirveästi kaikenlaisia menoja. Sellaisiakin, mitä ei itse edes ensin hoksaa laskea. Ja sitten kun saa tämän tuenhakuprosessin käytyä viimein läpi, niin helpottaahan se, Alanen kommentoi saamaansa tukea.

–  Tottahan toki rahoituksesta on apua, varsinkin tällaisille pienyrittäjille.