Nuorten hevostapahtumassa kisailtiin keppariradalla

Nuoriso Leader -rahoitusta saaneessa projektissa järjestettiin nuorten hevostapahtuma. Tapahtumassa oli lapsille ja nuorille monenlaista aktiviteettiä, kuten talutusratsastusta ja kisailua keppariradalla. Päivään osallistui useita hevosalan ammattilaisia.

Tapahtumassa oli monenlaista nähtävää, sillä nuorten hevostapahtumassa esiintyi useita alan ammattilaisia. Kuva: Hanna Vuoti/Pyhäjokilaakson Ratsastajat ry

Hevostapahtuma järjestettiin Pyhäjokilaakson Ratsastajat ry:n tallilla Oulaisissa kesällä -22.

Nuorten hevostapahtumassa esiintyi useita alan ammattilaisia: Kengittäjä teki ponille kuumakengityksen ja takoi ponille kengät. Hevoskouluttaja neuvoi satulan valinnassa ja sovituksessa sekä teki hevosen maastakäsittelynäytöksen. Ammattiratsuttaja esitteli ratsastusnäytöksessään koulu- ja esteratsastusta.

Nuoret suunnittelivat ja rakensivat keppihevosradan keppihevoskilpailua varten. Tallin pihalle tehtiin lapsille ruutuhyppelypisteitä sekä järjestettiin arpamyyntiä ja kioski.

– Tapahtuman järjestäminen sujui hyvin. Saimme helposti tarvittavan määrän hevosalan osaajia mukaan tapahtumaan. Suunnittelussa oli nuorten lisäksi aikuisia vastaamassa muun muassa tapahtuman aikatauluttamisesta, Nuoriso Leader -projektin vastuuaikuinen Hanna Vuoti sanoo.

Palaute tapahtumasta oli positiivista ja seuran jäsenten määrä on ollut maltillisessa kasvussa tapahtuman jälkeen.

– Ajatuksissa on tapahtumien järjestäminen myös jatkossa, Vuoti sanoo.

Hevostapahtumassa järjestettiin kisat keppariradalla. Kuva: Hanna Vuoti/Pyhäjokilaakson Ratsastajat ry

Nuoriso Leader – rahoitusta nuorten omiin hankkeisiin

  • Nuoriso Leader on nuorten omien hankkeiden rahoitusväline
  • Nuoret suunnittelevat, toteuttavat ja raportoivat hankkeen itse
  • Nuoriso Leader -haku on yksinkertainen, nopea ja helppo
  • Tuki on 90 % ja tuen suuruus on 100-500 €