Nuoriso Leaderia 4 938 euron edestä

Nuoriso Leader on Rieska-Leaderin oma rahoitusväline nuorten omille ideoille. Vuonna 2023 Nuoriso Leader -tukea myönnettiin kymmenelle nuorten ryhmälle, yhteensä 4 938 euroa.

Uudet äänityslaitteet Ylivieskan nuorisotalolla. Kuva: Jenna Alatalo.

Eräs viime vuonna Nuoriso Leader -tukea saanut nuorisoryhmä hankki äänityslaitteet musiikintekoa varten. Äänityslaitteiden hankinta oli kolmen musiikin teosta kiinnostuneen ylivieskalaisen nuoren idea, johon Ylivieskan nuorisotalo lähti mukaan.

– Hankimme nuorten kanssa Nuoriso Leader -tuella nuorisotalolle äänityslaitteet musiikin tekemistä varten meidän bändihuoneeseemme. Tähän kuului pöytään asennettava mikkiteline, mikseri, aktiivimonitorit (kaiuttimet) ja Focusriten Scarlett Solo Studio 3rd gen, johon kuuluu mikki, äänikortti, kuulokkeet, sekä softapaketti. Tietokone, tilat ja äänieritykset löytyi nuorisotalolta, nuoriso-ohjaaja Jenna Alatalo kertoo.

Äänityslaitteiden hankinta monipuolistaa nuorten musiikkiharrastusmahdollisuuksia. Nyt nuorilla on mahdollisuus käydä nuorisotalolla äänittämässä omaa musiikkiaan ilmaiseksi.

– Hankinnat ovat todella hyödylliset, jotka lisäävät harrastusmahdollisuuksia, luovuutta ja osallisuutta, Alatalo sanoo.

– On tullut positiivista palautetta. Monet nuoret ovat olleet kiinnostuneita äänityslaitteista ja haluavat niitä kokeilla.