Mitä kuuluu, Koiraurheilukeskus Sievä?

Sievin Kennelkerho ry sai viime ohjelmakaudella Rieska-Leaderin myöntämää Leader-rahoitusta hankkeelleen. Sen turvin rakennettiin hieno ja monipuolinen koiraurheilukeskus Sievin Järvikylälle. Koiraurheilukeskus Sievä rakennettiin talkootöin vanhan maatilan pihapiiriin. Vanha kanala muutettiin koirien treenihalliksi, autotalli muuntui nosework-tilaksi ja vanhasta mummonmökistä rakennettiin kerhotalo, josta löytyy majoitus- ja luentotilat sekä keittiö. Pihapiirissä on mm. harjoitus- ja kisakenttä sekä Sievän oma kerhokahvila.

Syksyllä 2022 vietettiin Maaseutugaalaa, jossa palkittiin päättyneen ohjelmakauden vaikuttavimmat hankkeet ja yritystukea hyödyntäneet yritykset. Yksi valtakunnallisen hankekilpailun finalisteista oli Koiraurheilukeskus Sievä, joka kilpaili Maaseudun elinvoima ja elämänlaatu -sarjassa. Sievä voitti 15 finalistin joukosta Yleisön Suosikki -palkinnon.

Valtakunnallisen Koiranpäivän (24.4.2023) kunniaksi kysyimme Koiraurheilukeskus Sievän tämänhetkiset kuulumiset!

Sievä rakennettiin vanhan maatilan pihapiiriin Sievin Järvikylälle.

Susanna Kariniemi Sievin Kennelkerholta sanoo Sievän kesäkauden käynnistyneen vireänä.

– Toukokuussa siirrymme treenaamaan ulkokentille ja jokaisessa lajissa alkavat uudet kurssit ja kisaavien treenit. Myös ulkopuolisia kouluttajia tulee eri lajien harrastajille pitkin kesää. Eri lajien SM-kisoihin pyrimme lähettämään edustusjoukkueet.

Henna Hautakoski Sievin Kennelkerhosta esitteli viime syksynä koiraurheilukeskusta Rieska-Leaderin hallitukselle.

Aktiivisella yhdistyksellä on aihetta juhlaan, sillä tänä vuonna yhdistyksen perustamisesta tulee kuluneeksi jo 30 vuotta. Yhdistyksen tavoitteena on ollut parantaa alueen koiraharrastusmahdollisuuksia ja tätä työtä jatketaan yhä.

– Seuramme juhlii 30-vuotista taivaltaan jäsenten kesken. Sievän aluetta kehitetään edelleen entistä paremmin harrastajia palvelevaksi mm. kesäkahvilan terassin rakentamisella.

Hankekilpailun finaalisijan ja Yleisön suosikki -palkinnon myötä Sievin Kennelkerho on saanut osakseen paljon näkyvyyttä.

– Somenäkyvyys ja ihmisten mielenkiinto koiraurheilukeskusta ja seuraamme kohtaan lisääntyi paljon, Kariniemi iloitsee.

Virallisia kilpailuja Sievässä järjestetään seuraavasti:

24.5. TOKO iltakisat, kaikki luokat

5.6. TOKO iltakisat, kaikki luokat

6.6. AGILITY iltakisat, 1-ja 2-luokat

8.6. RALLY-TOKO iltakisat, kaikki luokat  18.6 Luonnetesti

20.6. AGILITY iltakisat, 3-luokat, piirinmestaruuskisat

22.7. RALLY-TOKO, kaikki luokat

5.8. TOKO, kaikki luokat, piirinmestaruuskisat

Palkinto Sievän kerhotiloissa. Yleisön Suosikki -palkintosarjan voitto, sekä finaalipaikka itsessään, on tuonut yhdistykselle paljon näkyvyyttä.