Leader-tukea yhteensä 142 304 euroa – Huhtikuun rahoituskuulumiset

Rieska-Leaderin huhtikuun hankekokous pidettiin 18.4. Oulaisten Olotilassa. Hallitus puolsi kokouksessaan yhdeksän yrityshankkeen sekä neljän yleishyödyllisen hankkeen rahoittamista.

Yleishyödyllisille hankkeille myönnettiin Leader-tukea yhteensä noin 21 794 euroa. Näiden hankkeiden yhteenlasketut kokonaiskustannusarviot ovat 29 059 euroa, joista Leader-tukien osuudet ovat 75 prosenttia. Huhtikuun kokouksessa puolletut yleishyödylliset hankkeet ovat kaikki ns. pienhankkeita. Pienhankkeiden kustannusarviot voivat olla enintään 8 000 euroa. Pienhanke-rahoitusväline avautui hakuun maaliskuussa 2024.

Leader-yritystukea myönnettiin yhteensä noin 120 510 euroa. Yrityshankkeiden yhteenlasketut kokonaiskustannusarviot ovat yhteensä 266 769 €. Myönnetystä tukimäärästä 23 000 euroa on kertakorvauksellisia rahoituksia yritystoiminnan kehittämiseen, maatalouden kokeiluun ja omistajanvaihdoksen suunnitteluun sekä osa-aikaisen ja päätoimisen yritystoiminnan käynnistämiseen. Loput ovat yritysten investointitukia, jotka ovat 40 % kokonaiskustannusarviosta.

Rieska-Leaderin hallituksen kokous pidettiin 18.4. Oulaisten Olotilassa. Hankekokouksen päätteeksi pidettiin kaikille avoin kevätkokous.

HANKETUET, HUHTIKUU 2024

 

Kaluston hankinta/Kannuksen Biljardikerho ry

Kannuksen Biljardikerhon pienhankkeessa hankitaan kaksi uutta biljardipöytää. Hankintojen myötä yhdistyksen toiminta jatkuu aktiivisempana. Hankinnat myös mahdollistavat uusien jäsenten mukaantulon. Yhdistyksen tarkoituksena on kasvattaa toimintaansa myös junioripuolelle.

Yleishyödyllisen pienhankkeen kokonaiskustannusarvio on 7 999 euroa, josta tuen osuus 75 % eli noin 5 999 euroa.

 

Energiatehokkuuden parantaminen/Sievin Kukonkylän kyläyhdistys ry

Sievin Kukonkylän kyläyhdistyksen yleishyödyllisessä pienhankkeessa päivitetään kylätalon lämmitysjärjestelmää nykyaikaisemmaksi ja taloudellisemmaksi hankkimalla ilmalämpöpumppu. Uuden ilmalämpöpumpun myötä lämmityskustannuksia on mahdollista pienentää. Hankkeessa uusitaan myös keittiön laitteita ja tarvikkeita.

Yleishyödyllisen pienhankkeen kokonaiskustannusarvio on 7 950 euroa, josta Leader-tuen osuus on 75 % eli noin 5 963 euroa.

 

Vasankarin kodan rakentaminen/ Vasankarin kyläseura ry

Vasankarin kyläseuran hankkeessa rakennetaan grillikota Vasankarin Puskarannan satamaan. Hankkeesta hyötyvät sekä Vasankarin kyläläiset että muut alueella liikkuvat. Kylässä ei ole ennestään yhteistä grillikotaa, ja sitä on toivottu.

Vasankarin kyläseura on Kalajoen Vasankarin kyläyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa lisätä kylän asukkaiden viihtyvyyttä sekä kylän vetovoimaa.

Yleishyödyllisen pienhankkeen kokonaiskustannusarvio on 5 914 €, josta Leader-tuen osuus 75 % eli noin 4 436 €.

 

Telinehankinnat/ V & U-seura Ylivieskan Kuula r.y.

Ylivieskan Kuulan telinevoimistelujaosto Ylivieska Gymnastics hankkii yleishyödyllisessä hankkeessaan uusia telineitä. Hankittavat telineet tuovat turvallisuutta niin harrastekäyttäjille kuin myös vaativampaankin kilpaharjoitteluun. Kuulalla on hankintojen myötä mahdollisuus järjestää myös isompien luokkien valtakunnallisia kilpailuja.

Voimistelijoilla on edessään muutto isompiin tiloihin toukokuun puolivälissä. Muuton myötä telinevoimistelukilparyhmille saadaan paremmat harjoitusolosuhteet. Harjoitteluolosuhteet mahdollistavat mm. ajanmukaisen hyppy- ja puomiharjoittelun. Lisäksi uudet tilat mahdollistavat voimisteluharrastajien määrän kasvattamisen. Tilat soveltuvat myös koulujen ja päiväkotien sekä kaupungin järjestämille ryhmille voimistelupaikaksi.

Yleishyödyllisen pienhankkeen kokonaiskustannusarvio on 7 196 euroa, josta Leader-tuen osuus on 75 %, eli 5 397 euroa.

 

Lisätietoja pienhanke-rahoitusvälineestä.

 

YRITYSTUET KUNNITTAIN, HUHTIKUU 2024

 

Alavieska: 1 kpl

Kalajoki: 3 kpl

Kannus: 1 kpl

Merijärvi: 1 kpl

Sievi: 1 kpl

Ylivieska: 2 kpl