Kannuksen pumptrack-rata on suosittu harrastuspaikka

Kannuksen kuntoliikkujien toteuttamassa Leader-hankkeessa rakennettiin Kannukseen pumptrack-rata, joka laajentaa alueen harrastusmahdollisuuksia.

Kannuksen Kuntoliikkujat toteutti vuonna 2021 Leader-hankkeen, jossa rakennettiin Pumptrack-rata Kannukseen. Kannuksen kaupunki teki radan pohjatyöt ja radan rakentaminen toteutettiin ostopalveluna.

Pumptrack-radan pääasiallinen käyttäjäkunta koostuu nuorista ja se on ollut kovassa käytössä jo heti valmistuttuaan. Asfalttipohjaisella radalla mennään potkupyörillä, skeittilaudoilla, skuuteilla ja polkupyörillä.

– Lämpiminä viikonloppuina radalla mentiin jonossa ja kohtuullisen hyvässä sovussa. Isommat pojat kun olisivat halunneet mennä kovempaa, mutta pienempiä lapsia oli edessä. Ilahduttavaa on ollut myös se, että olen törmännyt radalla myös muilta paikkakunnilta tulleisiin käyttäjiin, kertoo Kannuksen Kuntoliikkujien puheenjohtaja Alpo Vuorenmaa.

Seura järjestää pumptrack-radalla myös kilpailuja.

– Kevätkokouksessa päätettiin, että pidetään taas kisat radalla. Kisassa kaikki ovat samassa sarjassa. Pelin henki on se, että kisailija yrittää ajaa radan ympäri kaksi kierrosta niin, että kierrokset ovat ajallisesti mahdollisimman lähellä toisiaan. Tämä mahdollistaa sen, että kaikki voivat kilpailla keskenään ikäerosta huolimatta, Vuorenmaa sanoo.

Pumptrack-rata-hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 100 000 euroa, josta Rieska-Leaderin myöntämän Leader-tuen osuus oli 75 %.

Kannuksen Kuntoliikkujat ry on vuonna 2000 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää alueen kestävyysurheiluharrastusta. Seuran päälajina on pyöräily. Yhteislenkkejä tehdään maasto- ja maantiepyörillä. Talvisin ajetaan paksurenkaisilla fatbike-pyörillä tai hiihdetään – 20 kilometrin mittaista maastopyöräreitistöä pidetään ajokunnossa talkoovoimin yhdistyksen hankkimalla snowdogilla.

 

Kannuksen pumptrack-rata. Kuva: Jorma Ronkainen