Kannuksen pesäpallokentälle rakennettiin 250-paikkainen katsomo – Rieska-Leader rahoitti Kannuksen Uran hanketta noin 100 000 eurolla

Kannuksen Ura ry:n pesäpallojaoston hankkeessa rakennettiin Kannuksen pesäpallokentälle katettu 250-paikkainen katsomo sekä uudet kioskitilat ja kuuluttamo. Katsomo tilattiin niitä valmistavalta yritykseltä avaimet käteen -periaatteella. Pohjatyöt toteutettiin kaupungin toimesta, eivätkä ne kuuluneet hankkeeseen. Hanke tuli tarpeeseen, sillä kentällä ei ollut aikaisemmin katettua katsomoa, eikä kioski ja kuuluttamo vastannut nykyisiin tarpeisiin.

Kannuksen Uran hankkeessa rakennettiin 250-paikkainen katsomo. Kuva: Rieska-Leader ry

Uusi katettu katsomo tukee Kannuksen Uran tavoitteita pesäpalloharrastuksen kehittämisessä ja menestymisessä. Toimiva katsomo kioskeineen ja kuuluttamoineen nähdään myös alueen imagon nostajana, joka luo vetovoimaa lajia kohtaan entisestään.

– Pesäpallon puitteet ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Pesäpallo on saanut paljon uusia innokkaita seuraajia ja yleisöä saapuu seuraamaan niin aikuisten kuin junioreiden otteluja enemmän. Olemme myös saaneet uskottavuutta toimintaamme katsomon myötä, Joni Mäki-Petäjä Kannuksen Uralta kommentoi.

Kaudelle 2023 on ilmoittautunut 14 joukkuetta, joissa on yhteensä noin 170 pelaajaa sekä lukuisa joukko toimi- ja taustahenkilöitä.

Kannuksen Ura ry on urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1968. Seuran sisällä toimii yhdeksän eri lajin jaostoa, joista yksi on pesäpallojaosto. Kaudelle 2023 on ilmoittautunut 14 joukkuetta, joissa on yhteensä noin 170 pelaajaa sekä lukuisa joukko toimi- ja taustahenkilöitä. Kannuksen Uran miesten edustusjoukkue pelaa Ykköspesis-sarjatasolla ja jo kyseisen sarjatason kilpailumääräykset velvoittavat katetun katsomon olemassaolon. Ykköspesiksen lisäksi katsomo palvelee kaikkia 14 joukkuetta, jotka pelaavat Kannuksen Urassa.

– Kannuksen pesiskenttä ja katsomo ovat koko kesän erittäin kovalla käytöllä. Pelejä on käytännössä joka päivä toukokuusta elokuuhun, Mäki-Petäjä kertoo.

– Ykköspesis-pelit ovat tietenkin se ykkösjuttu ja ottelutapahtumiin tullaan panostamaan entistä enemmän.

Katsomo on myös lisännyt odotusten mukaisesti pesispelien katsojamääriä, etenkin junioripuolella.

– Koronan takia on ollut välillä isoja haasteita, kun ei saanut ottaa edes yleisöä peleihin. Ensi kesänä uskomme, että tilanne palautuu normaaliksi. Katsomossa on VIP-tilat, jotka ovat mahdollistaneet yhteistyökumppaneiden paremman hyödyntämisen. Lisäksi uusi kahvio on lisännyt yleisömääriä, Mäki-Petäjä pohtii.

Kannuksen Uran kehittämistyö jatkuu ja pesisjaosto on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen tuulivoimayhtiö Neoenin kanssa. Uuden sopimuksen myötä myös pesäpalloareenan nimi vaihtuu.

– Pesäpalloareena on ensi kesästä lähtien Neoen Areena, yhden pääyhteistyökumppanimme mukaan. Se turvaa pesiksen tulevaisuutta, Mäki-Petäjä iloitsee.

– Tavoitteena on jossain vaiheessa pelata superpesistä Kannuksessa.

Rieska-Leader myönsi Kannuksen Uran pesisjaoston hankkeelle Leader-rahoitusta. Hankkeen kustannukset olivat noin 200 000 euroa, joista Rieska-Leaderin myöntämää rahoitusta 50 prosenttia, eli 100 000 euroa.

Rieska-Leader myönsi Kannuksen Uran pesisjaoston hankkeelle Leader-rahoitusta. Kuva: Rieska-Leader ry