Hanke-esittelyssä: Vähäsarja Oy:n investointihankkeet

Vähäsarja Oy on vuonna 1992 perustettu kalajokinen yritys, joka valmistaa tehtaassaan Rahjan Konikarvon satamassa elintarviketuotteita, kuten kotimaisia kala-, liha- ja vegetuotteita. 30 vuotta täyttävä yritys on kehittänyt toimintaansa investointihankkeilla, joissa on hyödynnetty Rieska-Leaderin myöntämää Leader-yritysrahoitusta.

 

Vähäsarja Oy:n ensimmäisessä Leader-hankkeessa investoitiin purkinsulkijakoneeseen. Kuva: Vähäsarja Oy

Vähäsarja Oy on tehnyt vuosien varrella useita investointeja toimintansa kehittämiseksi ja tuotannon tehostamiseksi. Ensimmäisessä Leader-rahoitteisessa hankkeessa yritys hankki mm. purkinsulkijakoneen, joka on tärkeä osa tuotantoketjua. Hankkeen tavoitteena oli kasvattaa myynti- ja tuotantomääriä sekä sujuvoittaa tuotantoprosessin kulkua. Investointien avulla yritys pystyi tekemään loikan pajasta tehtaaksi.

Toisessa investointihankkeessaan Vähäsarja Oy aikoo uudistaa tuotantolinjastoaan sekä hankkia erilaisia laitteita ja koneita, kuten kastike- ja kansituskoneet. Yrityksen myynti- ja tuotantomäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta reilusti, joten tuotantoprosessin tehostaminen ja kehittäminen on jälleen ajankohtaista.

Rieska-Leader myönsi molemmille hankkeille Leader-yritysrahoitusta, joka on 35 prosenttia hankintojen kokonaiskustannuksista.

Investointihankkeet ovat olleen erityisen tärkeitä yrityksen toiminnan kasvattamisessa.

– Investointihankkeilla on ollut isoja vaikutuksia yrityksen toimintaan. Olemme pystyneet hankkeiden avulla kasvattamaan tuotantokapasiteettia ja kahdentamaan tuotantoresurssit. Hankinnat mahdollistavat täysin uudenlaisten tuotteiden valmistamisen tulevaisuudessa. Hankkeiden avulla on hankittu laitteita, joiden mahdollistamilla tuotteilla pystymme tekemään tuotteita uusien yhteistyökumppanien kanssa, kertoo Mari Palin Vähäsarja Oy:sta.

Hankkeet ovat vaikuttaneet suotuisasti myös yrityksen henkilöstömäärään, sillä lisäkäsipareille on ollut tarvetta. – Hankkeet ovat vaikuttaneet tuotantokapasiteetin nousuun, joten olemme myös saaneet palkata lisää työntekijöitä, Palin kommentoi.

Vähäsarja Oy:n myydyimmät tuotteet ovat savulohikukko, kebab-tuotteet, savulohirouhe, viljapossu, broilerikuutiot ja vegesäilykkeet. Kuva: Vähäsarja Oy.