Hanke-esittelyssä: Oulaisten kaupungin Kyläillen! -hanke

Oulaisten kaupungin Kyläillen! -hankkeessa tiivistetään oulaistelaisten kylien ja kaupungin keskustan alueen yhteistyötä ja verkostoitumista. Hankkeessa kehitetään Oulaisten kyliä ja niiden tarjoamia palveluita lisäämällä kylien houkuttelevuutta ja vetovoimaisuutta.

Hurmaava Honkamaja: eräkummien opastuksella kerättiin metsästä syötäviä kasveja.

Oulaistelaisia kyliä on alueella neljä: Matkaniva, Mäyrä, Petäjäskoski ja Piipsjärvi. Kylät sijaitsevat noin kymmenen kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustan palveluista. Hankkeen tavoitteena on olla linkkinä kylien ja keskusta-alueen välillä, toimia apuna tapahtumien toteutuksissa, viedä kylien sanomaa kaupungille ja päinvastoin sekä olla apuna kyläsuunnitelmien ja turvallisuussuunnitelmien teossa. Hankkeessa järjestetään muun muassa erilaisia tapahtumia, kerhoiltoja ja harrastustoimintaa yhteisölliset paikat ja tilat hyödyntäen. Tapahtumiin kutsutaan mukaan myös muut kylät ja keskusta-alueen ihmiset sekä kaupungin edustajia.

Hankkeessa toteutettavat toimenpiteet tehdään yhteistyössä oulaistelaisten eri toimijoiden kanssa. Hankkeen alussa selvitetään kehittämistarpeita ja -toiveita yhdessä kylillä toimivien yhdistysten, yritysten ja palvelujen tuottajien kanssa. Esiin nousseet tarpeet ja toiveet ovat hankkeessa kehittämisen lähtökohtana. Rieska-Leader tukee hanketta 45 400 euron Leader-rahoituksella, joka on 80 prosenttia hankkeen kokonaiskustannusarviosta. Hanke toteutetaan vuosien 2022–2024 aikana.

Esimerkkejä hankkeessa järjestettävistä tapahtumista:

RoskaRalli-tapahtuma yhdessä Vestia Oy:n, KierrätysKulman, Oulaisten kulttuuritoimen ja alueen koulujen ja kylien kanssa 25.4. alkaen.

Aurinkoenergiailta 25.4. yhdessä Matkanivan kyläyhdistyksen kanssa. Tapahtumassa saatavilla monipuolisesti infoa aurinkoenergiasta, esittelijänä palvelupäällikkö Petri Pyyny Oomi Oy:ltä. Rieska-Leader ry on mukana keskustelemassa ja keräämässä ideoita uuteen ohjelmakauteen. Jaossa Reiska-ämpäreitä!

Yhdessä etänä -tapahtuma Oulaisissa 28.4. Tapahtuma toteutetaan livelähetyksenä Bergströmin talon Olotilasta. Tapahtumaa voi katsella muun muassa Rantakartanosta, kirjastosta, Peltokartanosta, omalta koneelta kotoa ja Piipsjärvellä Ylitalon rantamajalta. Kyläillen! -hanke mukana Matkanivan kylätalolla, jossa tarjolla kahvit ja mukavaa yhdessäoloa.

Hankekoulutusta kyläläisille 18.5. Törmänhovissa.

Avoimet Kylät 2022 -tapahtuma 11.6., jossa mukana kaikki oulaistelaiset kylät.

Viime kesältä tutut Maanantai Mallillaan -tapahtumat saavat jatkoa! Oulaisten alueella järjestetään kesän aikana tapahtumia joka maanantai vaihtelevien teemojen mukaan. Aiheina muun muassa Vilkaisu villiyrittien maailmaan, valokuvauskurssi, yhteislaulua jokivarressa, juostaan kilpaa kylätalolla, huovutuskurssi, muusat sekä Hurmaava Honkamaja.

Rieska-Leader ry on mukana Aurinkoenergiaillassa 25.4. keskustelemassa tulevasta ohjelmakaudesta. Jaossa myös Reiska-ämpäreitä!

Piipsjärvi24h -tapahtumassa Saunamajurit saunottivat yleisöä 24 tuntia kaikenkokoisilla saunoilla. Väkeä riitti!