Hanke-esittelyssä: Luontoliikunnasta kuntoon

Merijärven kunnan Luontoliikunnasta kuntoon -hankkeessa kehitetään luontoliikuntamahdollisuuksia kuntalaisille sekä ulkopaikkakuntalaisille. Hankkeessa muun muassa rakennetaan Merijärvelle kuntoportaat ja luontopolkuja sekä kunnostetaan Ristivuoren laskettelurinnettä.

Tilannekatsaus hankkeen toteuttajalta Luontoliikunnasta kuntoon -hankkeesta:

– Kuntoportaat nousevat kirkonkylän Pappilan mäelle. Talkoita on pidetty pariin otteeseen. Portaat saatiin hyvälle alulle ja ne tulevat valmistumaan kevään 2022 aikana. Valmistumisen jälkeen olisi tarkoitus järjestää porrastreenipäivä kuntalaisille, jossa opastetaan ja neuvotaan portaiden hyötykäyttöä.

Luontopolku/yhdyslatu välillä kirkonkylä-Ristivuori on ollut käytössä nyt noin vuoden verran. Reitti on ympärivuotinen (talvella latu) ja sen pituus on noin 10 km. Reitille on rakennettu pitkoksia ja lisätty viitoituksia. Tämän kevään aikana meinataan vielä raivata/tasoittaa reittiä, sekä lisätä sinne luontoaiheisia infotauluja. Lisäksi reitin alku- ja loppupäähän on suunnitteilla infotaulut.

Ristivuoren kehittäminen on myös aloitettu lisäämällä viitoitusta ja aluetta on raivattu pusikoista. Tämän vuoden aikana Ristivuorella tulee tapahtumaan paljon. Laskettelumäkeä muokataan, parkkipaikka kunnostetaan ja alueelle rakennetaan talkoilla kunnon grillikota.

Hankkeen aikana on ollut myös tarkoitus järjestää kuntalaisille lajikokeiluja, joita koronarajoitukset ovat jatkuvasti jarruttaneet. Viime vuoden syksynä saatiin kuitenkin järjestettyä Merijärven Kestävän kanssa yhteistyössä polkujuoksutapahtuma, sekä koko perheen ulkoilupäivä. Ulkoilupäivän aikana ohjelmassa oli muun muassa Fatbike-kokeilua, metsäjoogaa ja kuvasuunnitusta. Nyt kevättalvelle ja keväälle on vielä ajateltu muutama lajikokeilu.

Perjantaina 18.3. järjestetään koko perheen ulkoilutapahtuma Ristivuorella, jossa kuntalaisille lajikokeiluna maksuton laskettelu klo 18-21.