Hanke-esittelyssä: Luontaishoitola Kaisu Niiranen

Ylivieskassa sijaitseva Luontaishoitola Kaisu Niiranen tarjoaa perinteistä jäsenkorjausta, klassista hierontaa, shiatsua sekä Brain Relief -hoitoa. Yritys järjestään myös villiyrttitoimintaa sekä voimaannuttavia luontoiltoja ja -hetkiä niin Ylivieskassa kuin lähiympäristössä. Luontohetket pitävät sisällään muun muassa aistikävelyä, puuhengitystä, villiyrttitietoutta ja luontoasiaa nuotiolla sekä rentoutumista. Toiminnassa korostuvat lähiluonto ja hyvinvointi. Luontoillat täynnä taikaa -iltoja järjestetään keskiviikkoisin aina juhannukseen saakka. Villiyrttitoiminta ja luontoillat ovat suosittuja etenkin erilaisten ryhmien ja porukoiden kesken ja niitä hyödynnetään myös työyhteisöjen tyky-toiminnoissa.

 

Luontoiltaan valmistautumista, Kaisu Niiranen

Luontaishoitolan toimitilat uudistettiin vuoden 2015 aikana. Toiminnan muuttuminen kokopäiväiseksi edellytti toimivia tiloja, jotka mahdollistavat laadukkaan ja asiakasystävällisen toiminnan. Piharakennus uudistettiin toimivaksi ja nykyaikaiseksi hoitohuoneeksi, johon yritys sai Rieska-Leaderin myöntämää Leader-yritystukea 35 prosenttia hankkeen kokonaiskustannusarviosta.

Rieska-Leader on myöntänyt luontaishoitolalle myös Bisnes-Leader-tukea, joka on tarkoitettu yritysten pienimuotoisiin investointi- ja kehittämistoimiin. Bisnes-Leader-tuen avulla kouluttauduttiin villiyrttikurssilla, jonka oppeja hyödynnetään muun muassa yrityksen järjestämissä Luontoillat täynnä taikaa -illoissa. Lisäksi rahoituksella hankittiin kuivurit yrttien käsittelyä varten. Toisella Bisnes-Leader-tuella yritys hankki ilmalämpöpumpun luontaishoitolan toimitiloihin.

Bisnes-Leader-tuen avulla kouluttauduttiin villiyrttikurssilla, jonka oppeja hyödynnetään muun muassa yrityksen järjestämissä Luontoillat täynnä taikaa -illoissa.

Kaisu Niiranen on koulutukseltaan sairaanhoitaja, perinteinen jäsenkorjaaja ja kouluttaja, luontaishoitaja, koulutettu hieroja sekä Brain Relief -hoitaja ja -kouluttaja. Hän on opiskellut monenlaisia verkkokursseja reikistä ravitsemukseen ja villiyrteistä kehonhuoltoon. Tällä hetkellä hän opiskelee Hortamaatilalliseksi villiruoka.infon kautta ja luonto-ohjaajaksi Haapaveden Jedussa.

Luontaishoitolan palveluihin voi varata aikoja yrityksen nettisivuilta löytyvien yhteystietojen kautta www.luontokuiskaaja.fi.

Kuvat: Kaisu Niiranen

Yrittäjä Kaisu Niiranen