Hammashoitajasta jalkaterveyden yrittäjäksi – Palvelutarjontaa laajennettiin Bisnes-Leaderin avulla

Kannuslainen Minna Niemonen toimi hammashoitajana lähes kolmenkymmenen vuoden ajan, kunnes ammatinvaihto tuli ajankohtaiseksi. Niemonen kaipasi vaihtelua tuttuun työhönsä.

– Oli aika miettiä, mitä muuta voisin ammatikseni tehdä. Halusin vaihtaa alaa, mutta pysyä kuitenkin terveydenhoitoalalla, Niemonen kertoo.

Minna Niemonen vaihtoi alaa hammashoitajasta jalkaterveyden yrittäjäksi. Kuva: Joni Mäki-Petäjä

Jalkahoitola Kannuksen keskustan tuntumaan

Jalkaterveys ja jalkojen hyvinvointi tuntui Niemosesta mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, joten oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Niemonen suoritti jalkojenhoidon ammattitutkinnon ja syventyi jalkaterveyden maailmaan. Uusi ala vei mennessään, ja oma yritys perustettiin jo opiskeluaikana.

– Jalkahoitola Jalkatupa löytyy Kannuksen keskustan tuntumasta osoitteesta Asematie 7., yrittäjä kertoo.

Yritys tuli tarpeeseen, sillä Kannuksessa ei ollut ennestään terveydelliseen jalkojenhoitoon perehtynyttä jalkahoitolaa, erityisesti jalkaterveyteen keskittyen. Jalkahoitolan tunnuslause – Tavoitteena terveet ja hyvinvoivat jalat – kuvastaa osuvasti yrityksen toimintaa.

Monipuolista jalkojenhoitoa

Yritys tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka keskittyivät jalkaterveyteen ja jalkojen hyvinvointiin. Terveyttä edistävät jalkojenhoidot ovat osa palveluita, samoin kuin mm. syylien poisto ja erilaisten kynsiongelmien hoitaminen.

– Lisäksi tarjolla on verenkiertoa elvyttäviä ja lihaksia rentouttavia hoitoja, kuten kiinalainen jalkahieronta ja parafiinihoito jaloille, Niemonen kertoo.

Yritys tarjoaa laajan valikoiman jalaterveyden ja -hoidon palveluita. Kuva: Minna Niemonen/Jalkatupa

Hankintoja Bisnes-Leaderillä

Rieska-Leader myönsi Bisnes-Leader-tukea jalkahoitolan investointeihin. Rahoituksen avulla yrittäjä hankki syylien poistoa varten elektrokoagulointilaitteen sekä parafiinialtaan. Tuki vaikutti merkittävästi yrityksen toimintaan, sillä se helpotti laiteostopäätöstä ja mahdollisti palvelutarjonnan kasvattamisen entistä laajemmalle asiakasryhmälle.

–  Syylien laitehoito sopii sekä lapsille että aikuisille ja tulokset ovat olleet hyviä. Parafiinihoito tulee sopivasti tarjontaan talviajalle, jolloin iho kuivuu helposti ja varpaita paleltaa, Niemonen sanoo.

Jalkatupa sijaitsee Kannuksen keskustan tuntumassa osoitteesta Asematie 7. Kuvat: Minna Niemonen/Jalkatupa